Vad du kan göra

Organisera ditt område

Vi har precis startat upp ett arbete för att tillsammans med forskningssamarbetet CRUSH och gruppen Staden Vi Vill Ha ta fram ett häfte med praktisk information hur du får reda på vad som händer med ditt område och hur du kan organisera ditt område för att du och dina grannar själva kan ta makten över utvecklingen i er stadsdel.

Om du inte pallar vänta på det häftet så finns det lite ganska enkla tips för hur du startar en grupp:

– Hitta på ett förslag på ett namn på gruppen. Mest för att det ska bli enkelt att sprida ordet om gruppen och prata om den. I Göteborg finns det grupper som heter Nätverket Pennygångens Framtid, Biskopsgårdens Framtid, Gårda boendeförening,

– Boka en lokal och bjud in till ett möte. Gör en enkel inbjudan som du skriver ut, sätt upp lappar i mataffären eller dela ut lappar i brevinkast. Ha inte för höga ambitioner utan börja i stil med att träffas, fika/laga mat och prata lite om stadsdelen. Vad är bra? Vad är dåligt? Finns det dåliga grejer som ni kan göra något åt? Kontinuerligt rapportera om trasiga gatlyktor till kommunen? Styra upp folkkök nån gång i månaden?

– Starta en facebookgrupp. Ett lite enklare sätt än att skriva ut inbjudningar och styra upp möten. Lätt att gå med och börja diskutera men lika lätt att glömma bort när gruppen försvinner i flödet.

 

Hjälp oss på Ohyresrätten

Har du idéer på vad vi borde skriva om? Vill du organisera dig i Allt åt Alla och kanske vara med direkt och skriva här. Ta kontakt med oss via formuläret på vår hemsida här http://alltatalla.com/kontakt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *