Vårt Lund!

Vi är väldigt glada att kunna uppmärksamma att Allt åt Alla Lund har startat upp den vardagspolitiska bloggen Vårt Lund. Finns att följa i bloggform, på facebook och som informationsblad som ni kan se här nedan.

page1

page2

Vårt Lund har alltså ett vardagspolitiskt fokus där stadskamp ingår som ett tema jämte arbetsplatskamper, kamper mot privatiseringar och nedskärningar. De senaste dagarna har de skrivit mycket om hyreshöjningar i miljonprogramområdet Linero i Lund där hyresgäster får betala 15-20% högre hyra för nykaklade badrum oavsett om de haft kakel i sina badrum tidigare. Ett beteende från allmännyttiga bostadsbolag som känns igen från Näverlursgatan i Frölunda i Göteborg där bostadsbolaget Poseidon satte igång en renovräkning år 2013. Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) gör dessutom stora vinstuttag från bolaget över till den kommunala budgeten. Det vill säga att pengar som hyresgäster betalar in i hyra inte används för att renovera och underhålla lägenhetsbeståndet utan istället fungerar som en extra skatt för de som bor i LKFs lägenheter. En fullständigt orimlig utsugning som också sker i exempelvis Malmö och Mölndal.

Förutom att läsa Vårt Lunds texter så rekommenderar vi er också att följa och stötta tjänsten Hyresrättskollen som hade lyckad release för ett par veckor sedan! En sida som hjälper dig hitta information om hyresläget i din stadsdel, din stad eller i hela landet. Sidan bygger på att engagerade hyresgäster fyller i uppgifter om sitt boende så in och registrera er hyra här!

Sprid ordet!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *