Upprop mot fastighetsägarnas strandande av hyresförhandlingar!

12698765_10204115797454887_1066606813_o

Under de senaste veckorna har vi (i ett samarbete med Alla ska kunna bo kvar) satt ihop ett upprop mot Fastighetsägarnas fullständigt oseriösa aktion att stranda alla privata hyresvärdars hyresförhandlingar. Organisationen har varit tämligen öppna med att de känner sig ”tvungna” att stranda hyresförhandlingar för de vill gärna slippa förhandla i framtiden och istället få sätta hur höga hyror de vill. För att komma åt det här så försöker de svämma över Hyresnämnden (som fungerar som tvistinstans i sådana här ärenden) med mer ärenden än vad de har kapacitet att klara av för att på något sätt åstadkomma en kollaps av det nuvarande hyressättningssystemet.

Vi kände omgående att vi ville agera i den här frågan. Vi är inte heller nöjda med det nuvarande hyressättningssystemet men vill ju givetvis ha mer inflytande från boende och inte mer inflytande från ägarna. Till skillnad från Fastighetsägarna och deras kompanjoner.

Uppropet finns att läsa på Alla ska kunna bo kvar:s hemsida. Gå in och skriv på om ni inte redan gjort det. Nedan finns affischer att ladda ner, skriva ut och sätta upp i sin trappuppgång eller på stan eller vid Fastighetsägarnas kontor…

 

uppropaffisch-0204-färg

uppropaffisch-0204-svartvit

flygbladsark_A4(1)

Sprid ordet!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *