Om bloggen

Ända sedan Allt åt Alla Göteborg startade så har vi jobbat med frågor om staden. Vilken roll den spelar i ojämnlikheten och konflikterna som präglar vårt samhällssystem, hur kan man bedriva kamp i staden och hur den kapitalistiska stadsplaneringen fungerar?

År 2009 anordnade vi bussresor med temat ”Odla ditt klasshat” som gick till de verkliga problemområdena i Göteborg. De områden där de rika i Göteborg bor. Göteborg är en otroligt segregerad stad och vi ville med våra bussresor påvisa brutaliteten i det kapitalistiska klassamhället samt odla resenärernas klasshat mot de klyftor där vissa arbetar för att andra ska kunna leva i överflöd.

Efter det släppte vi ett häfte med texter om stadskamp, för att kunna sprida kunskap om stadskamp samt inspirera andra engagera sig i gentrifiering av områden, hyreshöjningar, bortträngning av samhällsgrupper från stadsdelar för att rikare samhällsklasser ska kunna flytta in och anpassa staden efter sina behov.

Nu startar vi den här bloggen för att, tillsammans med er som läser, lära oss mer om hur kamperna hänger ihop och hur vi ska arbeta fram över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *